ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: 2110198503
English
You can use WPML or Polylang and their language switchers in this area.

Απόκριες με τη Real Kid

Στη Real Kid οι απόκριες είναι αφιερωμένες στα παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν το δικό τους χαρταετό, θα χορέψουν με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, θα κατασκευάσουν τη δική τους μάσκα, και θα γεμίσουν με χρώμα τις φατσούλες τους (face painting).

Κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία κατασκευής  χαρταετού με τον παραδοσιακό τρόπο (κατασκευή αλευρόκολλας, με ξυλαράκια, σπάγκους, ζύγια, σκουλαρίκια και ουρά). Παράλληλα θα μάθουμε την ιστορία του χαρταετού από τα βάθη των αιώνων. To κάθε παιδί παραλαμβάνει το δικό του χαρταετό έτοιμο για να πετάξει ψηλά στον ουρανό την Καθαρά Δευτέρα.

Χορός με το παραδοσιακό γαϊτανάκι
Το παραδοσιακό γαϊτανάκι είναι από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια στις μέρες μας. Το γαϊτανάκι ήρθε στην Ελλάδα από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Το παραδοσιακό γαϊτανάκι χρειάζεται δεκατρείς χορευτές. Ό ένας κρατάει τον μεσαίο στύλο και οι υπόλοιποι κρατούν δώδεκα κορδέλες, κάθε μια με διαφορετικό χρώμα. Οι χορευτές  χορεύουν τραγουδώντας ένα παραδοσιακό τραγούδι, οι κορδέλες μπλέκονται και σχηματίζουν ένα ωραίο σχέδιο. Αφού έρθουν όλοι πολύ κοντά, τότε αρχίζουν και χορεύουν από την αντίθετη φορά, το γαϊτανάκι ξεμπλέκεται και ο χορός τελειώνει.
Όλα μαζί τα παιδιά θα πλέξουνε το πολύχρωμο γαϊτανάκι με τη συνοδεία της μουσικής.

Διαγωνισμός χορού
Από μια αποκριάτικη εκδήλωση δεν μπορεί να λείπει ο χορός αλλά και ένας διαγωνισμός χορού που θα κεντρίσει ακόμα πιο πολύ το ενδιαφέρον των παιδιών.

Face painting
Αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών!! Το προσωπικό μας με την ατελείωτη φαντασία του, θα ζωγραφίσει αποκριάτικα σχέδια στα πρόσωπα τους, δίνοντας μια πιο παιχνιδιάρικη νότα στην εκδήλωση!

Απασχόληση παιδιών με αθλοπαιδιές και ολυμπιακά αθλήματα
Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής, με ειδικά διαμορφωμένο εξοπλισμό για την κάθε ηλικία, θα διασκεδάσουν τα παιδιά μέσα από μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων.

Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας
Κάθε μαθητής, με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτών θα κατασκευάσει και θα στολίσει τη δική του αποκριάτικη μάσκα, αφήνοντας την φαντασία του να καλπάσει, διαλέγοντας ελεύθερα μέσα από μια πληθώρα υλικών!

Επιπλέον δυνατότητα παροχής μικροφωνικής εγκατάστασης για ατελείωτο χορό, παιχνίδι και διασκέδαση, καθώς επίσης και διοργάνωση αθλητικών και μουσικοκινητικών παιχνιδιών.